Фітнес

Їсти хліб і не товстіти: реально

Існує думка, що від хліба і взагалі всіх хлібобулочних виробів товстіють. Давайте розберемося так це чи ні.

Чим відрізняється білий від цільнозернового

Пшеничне зерно складається з оболонки, внутрішньої частини і зародка. Борошно для білого хліба роблять тільки з внутрішньої частини, а для цільнозернового перемелюють усе зерно цілком, зберігаючи максимум корисних властивостей і клітковину.

Калорійність при цьому у них практично не відрізняється

Кукурудзяний хліб – 330 ккал / 100 р.

Цільнозерновий хліб – 313 ккал / 100 р.

Білий (пшеничний) хліб – 265 ккал / 100 р.

Житній хліб – 259 ккал / 100 р.

Бородінський хліб – 210 ккал / 100 р.

Вівсяний хліб – 210 ккал / 100 р.

Бездріжджовий житній хліб – 195 ккал / 100 р.

Товстіють від хліба

Також як і від будь-якого іншого продукти – набір зайвої ваги відбувається із-за надлишку калорій. Не важливо, що саме ви їсте, важливо, скільки ккал в цілому виходить, від цього набір кілограмів або схуднення.

Хліб – корисний продукт, тому замість того, щоб відмовлятися від нього, краще навчитеся робити здорові бутерброди за канонами Гарвардської тарілки і заповітам ВООЗ і USDA – цільнозерновий хліб + овочі та зелень + джерела білка.

Гарвардська тарілка створена експертами з харчування Гарвардської школи громадської охорони здоров’я, це керівництво для здорового, збалансованого харчування.

Як вибрати хліб

Тепер, коли ви знаєте, з чого зроблений хліб, і що він зовсім не зашкодить вашій фігурі, потрібно визначитися з тим, як правильно його вибрати, тому що виробники і тут примудряються обманювати, підфарбовуючи НЕцельнозерновой хліб карамеллю, щоб він придбав благородний коричневий колір і був СХОЖИЙ на цільнозерновий.

Правило 1

Подивіться на етикетку, де вказані всі інгредієнти в порядку убування за вмістом в продукті. Першою в списку інгредієнтів має бути «обдирне борошно», «цільне зерно», якщо ж на початку борошно пшеничне, то це більшою мірою рафінований продукт.

Правило 2

Орієнтуйтеся на знайомі назви, наприклад, «Бородінський» по ГОСТу повинен містити близько 80% житнього борошна цільнозерновий, і близько 20% пшеничного 2 сорту.

Правило 3

Ще один критерій крім складу – це вага і текстура. Колір висівок повинен бути ближче до темного. Він також повинен бути важкий.